Tips

article Tips MilaanMilaan

Milaan ligt midden in de enorme vlakte die de rivier de Po heeft gevormd. Deze Povlakte is prachtig. De trein, bus of autosnelweg die u naar Milaan voert gaat eerst langs het Lago Maggiore met zijn onvergetelijke uitzichten en voert daarna langs een vruchtbaar en welvarend gebied tot de drukke hoofdstad van Lombardije: Milaan. Zodra u in deze stad arriveert wordt u gegrepen door het koortsachtige ritme van deze moderne stad met zijn schitterende historische gebouwen en prachtige musea. De Dom, waarvan de bouw begon in 1386, is het architectonische hoogtepunt.

Deze geheel uit marmer opgetrokken kerk is het meest zuivere voorbeeld van laat-gotische bouwkunst in Italië. Bijzonder fraai zijn de opengewerkte gevels. Wel 3000 standbeelden sieren exterieur en interieur. Niet minder dan 150 torentjes priemen hun spitsen in de lucht.
Maar ook een bezoek aan de overdekte winkelgalerij de Galleria Vittorio Emanuele II en de daarnaast gelegen winkelstraten mag u niet overslaan. U ervaart daar dat de Italianen een vrijwel onfeilbaar gevoel voor mode en schoonheid hebben.
Van de vele musea is de Pinacoteca di Brera het meest indrukwekkend. Hier vindt u (na de Galleria degli Uffizi te Florence) de belangrijkste schilderijen verzameling van Italië.

 

Luino

Iedere woensdag is het markt in Luino. Boeren en burgers komen van heinde en ver om te handelen in deze belangrijkste stad van de streek. Kaas, olijven, groenten, fruit, bloemen en planten, maar ook leerartikelen, tassen, schoenen, houtsnijwerk, speelgoed, kleding, huishoudelijke artikelen en allerlei snuisterijen voor de liefhebbers. Hier kan men als toerist heerlijk ronddwalen op zoek naar ingrediënten voor een voortreffelijke maaltijd, een hip kledingstuk of sieraad, of een leuk souvenir voor de thuisblijvers.

Vanaf de majestueuze boulevard, die omzoomd is met platanen, heeft men een prachtig uitzicht over het meer. Aan de overkant daarvan ziet men de hoge kammen van de bergen. Daaronder liggen schilderachtige dorpjes aan de oever van het meer en in de groene dalen van de bergen ziet men de verspreid liggende gehuchten.

 

Wandelingen

De bungalow ligt in een beschermd natuurgebied. U kunt vanuit het huisje prachtige wandelingen maken in de omgeving. Het milde klimaat maakt een subtropische bloemenweelde en bomengroei mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld ofwel stroomopwaarts dan wel stroomafwaarts, dwars door het riviertje lopen dat u beneden of boven het Villaggio kunt vinden. Op sommige plaatsen kunt u door het riviertje waden en waar dat niet mogelijk is zijn er veel stenen en rotsblokken, die u de gelegenheid tot de overtocht geven. Vele wandelingen, van eenvoudig tot moeilijk worden beschreven in de map die in de bungalow voor de gasten klaar ligt.